Nieuwe Fairtrade kerken

PKN-OOSTERBEEK-WOLFHEZE ZIJN FAIRTRADEKERKEN: VREDEBERGKERK, OUDE KERK EN OPEN HOFKERK

In een feestelijke dienst in de Vredebergkerk in Oosterbeek over fairtrade en duurzaamheid zijn op 16 oktober 2016 3 fairtradekerk-titels uitgereikt. De PKN-kerken Oosterbeek-Wolfheze kregen samen 3 borden voor hun titel. De 3 gebouwen worden er binnenkort mee opgesierd.

De dienst ging over het belang van dromen naar een betere wereld en het belang en de verantwoordelijkheid van het omzetten van die dromen in actie. De fairtradewerkgroep van de PKN-kerken Oosterbeek-Wolfheze, bestaande uit Greet Visser, Eline van Roest en Engelien Heinen hebben 2 jaar lang gewerkt aan het voorbereiden van de titel. Steeds gaven zij mondeling en schriftelijk informatie over fairtrade en duurzaamheid, over producten van veraf en dichtbij. Na elke dienst presenteren ze dergelijke producten en is er fairtrade koffie of thee. De kerken ondernemen veel activiteiten over fairtrade en het is vaak verweven in de diensten. Prachtig dat de Vredebergkerk ook op weg is om groene kerk te worden, met al hun duurzaamheidsinvesteringen, zoals led-verlichting, zonnepanelen, hoog-rendementsglas. Met ruim 20 kinderen onthulde Fairtrade-gemeente Renkum voorzitter Monique van Gerwen het bord. In haar toespraak gaf ze het belang van fairtrade weer en logische combinatie met de kerken. Er zijn nu 38 fairtrade-kerken in Nederland, waarvan 5 in de gemeente Renkum. Renkum heeft als gemeente als 4 jaar de titel, net als 66 andere fairtrade-gemeenten en bouwt dit steeds verder uit, met meer en actieve deelnemers.

vredenbergkerkw03 vredenbergkerkw01 vredenbergkerkw02