Fairtrade week en Eerlijke Horeca

Volop aandacht voor eerlijke handel en horeca tijdens Fairtrade-week

Het tweede weekend van de Fairtradeweek in 2015 stond in de gemeente Renkum in het teken van eerlijke horeca.

Eerlijke chocolade kun je onder andere kopen bij Koffie & thee speciaalzaak Beleef in Renkum. Net als de Fairtrade-thee en –koffie, en die kun je daar ook drinken. De werkgroep overhandigde aan Willem Aangeenbrug, de eigenaar van Beleef, het Fairtrade-bordje dat speciaal voor Fairtrade deelnemers in Renkum is gemaakt.

uitreiking_151130C

Monique van Gerwen overhandigt bloemen en bordje

De nieuwe lunchroom Luzona uit Renkum schenkt sinds kort Fairtrade-koffie en –thee. Zij hebben als lunchroom het stokje overgenomen van Mieters en gelukkig ook meteen het Fairtrade-stokje. Van de voorzitter van de werkgroep Fairtrade Renkum kreeg Geert Jochems, eigenaar van Luzona een speciaal voor de lokale horeca ontworpen Fairtrade-bordje als ook een bos bloemen uitgereikt.

uitreiking_151130B

Luzona neemt  bloemen en Horeca-Fairtrade -bordje in ontvangst

uitreiking_151130D

Abe Gras blij met erkenning van zijn keuze voor eerlijke handel

Een dag eerder was de werkgroep in Oosterbeek, bij In de Zoete Inval. Gestart net na de zomer met Fairtrade koffie en –thee en vers sap van Fairtrade sinaasappels en verder zoveel mogelijk biologische en regionale produkten. Daarom kreeg ook Abe Gras, de eigenaar van in de Zoete Inval het bewijs dat hij Fairtradedeelnemer is geworden.